Overslaan en naar de inhoud gaan
energielabel

Energielabel vanaf 2024 bepalend voor de hoogte van de maximale hypotheek

Huishoudens die volgend jaar een energiezuinige woning kopen, kunnen hiervoor extra hypotheek krijgen. Eigenaren van energiezuinige woningen hebben een beduidend lagere energierekening waardoor zij meer overhouden voor de hypotheek. De leencapaciteit voor kopers van een woning met een energielabel E, F of G daalt. Vanaf volgend jaar mag er wel meer geleend worden voor het verduurzamen van woningen met slechte labels. Voor deze woningen kan er verantwoord meer geleend worden omdat er na verduurzaming bespaard kan worden op de energierekening. De extra leenruimte is beschikbaar voor woningeigenaren die hun gekochte woning willen verduurzamen én voor woningeigenaren die hun huidige woning willen verduurzamen. Op deze manier wil de minister het verduurzamen van koopwoningen op een financieel verantwoorde manier faciliteren. De extra leenruimte is niet afhankelijk van de hoogte van het inkomen en komt in plaats van het huidige vaste extra leenbedrag van € 9.000,-

Begin dit jaar hebben wij u op de hoogte gesteld van onze nieuwe dienstverlening op het gebied van verduurzamen van uw woning. Speciaal hiervoor hebben wij het Laponder Voortman Verduurzamingspakket geïntroduceerd; Verduurzamen van A tot Z! In mei van dit jaar hebben we zelfs de landelijke prijs de SEH Duurzaamheidsaward  hiermee gewonnen.

Misschien hadden we bij de introductie van ons Laponder Voortman Verduurzamingspakket wel een vooruitziende blik, want verduurzamen gaat een steeds grotere rol bij hypotheekadvies spelen. 

Ook u wilt verduurzamen, maar u weet niet hoe? Wij helpen u graag. Klik op onderstaande link en u krijgt alle informatie over ons complete verduurzamingspakket.

https://laponder.nl/particulier/verduurzamen 

Geïnteresseerd? Bel ons of stuur een email naar verduurzamen@laponder.nl