Informatie voor de Particulier

Informatie over hypotheken, pensioenen, inkomen, aansprakelijkheid e.d.

Adviesgesprek plannen

Hypotheken

Onze relaties waarderen ons hypotheekadvies met een 8,5

Er zijn maar weinig momenten in uw leven waarop u een zo'n zwaarwegende beslissing neemt als het afsluiten van een hypotheek. U gaat immers een verplichting aan voor een periode van zon dertig jaar! Een verplichting waaraan u niet alleen nu moet kunnen voldoen, maar ook later. Zeker in een dergelijk geval is regeren vooruitzien, want wat gebeurt er als u (of uw partner) plotseling arbeidsongeschikt raakt? Of als u door krapte op de arbeidsmarkt uw baan verliest? Bent u dan gedwongen te verhuizen omdat u uw voor langere tijd aangegane financiële verplichtingen niet meer kunt opbrengen?

Bekijk je mogelijkheden Duurzaamheidsprofiel

Hypotheek Enschede

Wanneer u de juiste maatregelen heeft getroffen, zijn de gevolgen ook in dergelijke minder rooskleurige omstandigheden te overzien. Een goede en betrouwbare hypotheekadviseur helpt u daarbij een eind op weg. Hij wijst u niet alleen op de mogelijkheden, maar confronteert u ook met de onmogelijkheden! Hij zoekt met u naar een passende en voordelige hypotheek, daarnaast staat hij altijd klaar om u van hypotheekadvies te voorzien of de soms ingewikkelde materie voor u te ontrafelen. Bent u op zoek naar een hypotheek in Enschede? Of wilt u uw huidige hypotheek oversluiten naar een voordelige geldverstrekker? Voor een hypotheek oversluiten bent u ook bij ons in Enschede aan het juiste adres!

De Hypotheekadviseur in Enschede en omgeving

De hypotheekadviseur van Laponder Voortman in Enschede regelt daarnaast nog talloze andere zaken. Passend hypotheekadvies over het afsluiten of oversluiten van een hypotheek op maat. Zaken waar u in eerste instantie misschien niet meteen aan denkt wanneer u een nieuwe hypotheek gaat afsluiten, maar onze hypotheekadviseur in Enschede zal een aantal dingen voor u op een rijtje zetten:

 • Woonlastenberekening
 • Koopprijsberekening
 • Controle koopakte
 • Bankgarantie
 • Aanvraag woonvergunning
 • Regelen taxatie
 • Regelen maandelijks belastingvoordeel

Heeft u vragen voor onze hypotheekadviseur in Enschede? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)534 356 356 of vul het contact formulier hier in.

Vraag het onze hypotheekadviseur

hypotheekvormen

De kenmerken

 • Geen aflossing: u betaalt uitsluitend hypotheekrente
 • Alleen indien u op 31-12-2012 een aflossingsvrij deel had in uw hypotheek kunt u nog profiteren van het belastingvoordeel
 • Leenbedrag is niet hoger dan 50% van de marktwaarde van de woning
 • Een overlijdensrisicoverzekering is soms verplicht

Geen aflossing
De naam zegt het al: bij deze hypotheekvorm wordt in beginsel niet afgelost, waardoor u een lagere maandlast kunt realiseren. U betaalt immers uitsluitend rente en geen premie om vermogen op te bouwen. Het nadeel is dat de hypotheek niet is afgedekt met aflossing en/of een verzekering. Dit hoeft ook niet altijd gewenst te zijn, bijvoorbeeld als de waarde van de woning toereikend is. Een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek is vaak interessant als u op latere leeftijd een eigen huis wilt kopen.

Marktwaarde
Een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk voor een leenbedrag tot een bepaald percentage (meestal gemaximeerd op 50%) van de marktwaarde van het huis. Soms wordt een overlijdensrisicoverzekering bij deze hypotheek als voorwaarde gesteld. In combinatie met andere hypotheekvormen kan een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten drukken.