Informatie voor de Particulier

Informatie over hypotheken, pensioenen, inkomen, aansprakelijkheid e.d.

Hypotheken

Onze relaties waarderen ons hypotheekadvies met een 8,5

Er zijn maar weinig momenten in uw leven waarop u een zon zwaarwegende beslissing neemt als het afsluiten van een hypotheek. U gaat immers een verplichting aan voor een periode van zon dertig jaar! Een verplichting waaraan u niet alleen nu moet kunnen voldoen, maar ook later. Zeker in een dergelijk geval is regeren vooruitzien, want wat gebeurt er als u (of uw partner) plotseling arbeidsongeschikt raakt? Of als u door krapte op de arbeidsmarkt uw baan verliest? Bent u dan gedwongen te verhuizen omdat u uw voor langere tijd aangegane financiële verplichtingen niet meer kunt opbrengen?

Wanneer u de juiste maatregelen heeft getroffen, zijn de gevolgen ook in dergelijke minder rooskleurige omstandigheden te overzien. Een goede en betrouwbare hypotheekadviseur helpt u daarbij een eind op weg. Hij wijst u niet alleen op de mogelijkheden, maar confronteert u ook met de onmogelijkheden! Hij zoekt met u naar een passende en voordelige hypotheek, daarnaast staat hij altijd klaar om u van advies te voorzien of de soms ingewikkelde materie voor u te ontrafelen.

De hypotheekadviseur van Laponder Voortman regelt daarnaast nog talloze andere zaken. Zaken waar u in eerste instantie misschien niet meteen aan denkt wanneer u een nieuwe hypotheek gaat afsluiten:

 • Woonlastenberekening
 • Koopprijsberekening
 • Controle koopakte
 • Bankgarantie
 • Aanvraag woonvergunning
 • Regelen taxatie
 • Regelen maandelijks belastingvoordeel

hypotheekvormen

De kenmerken

 • Geen aflossing: u betaalt uitsluitend hypotheekrente
 • Alleen indien u op 31-12-2012 een aflossingsvrij deel had in uw hypotheek kunt u nog profiteren van het belastingvoordeel
 • Leenbedrag is niet hoger dan 50% van de marktwaarde van de woning
 • Een overlijdensrisicoverzekering is soms verplicht

Geen aflossing
De naam zegt het al: bij deze hypotheekvorm wordt in beginsel niet afgelost, waardoor u een lagere maandlast kunt realiseren. U betaalt immers uitsluitend rente en geen premie om vermogen op te bouwen. Het nadeel is dat de hypotheek niet is afgedekt met aflossing en/of een verzekering. Dit hoeft ook niet altijd gewenst te zijn, bijvoorbeeld als de waarde van de woning toereikend is. Een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek is vaak interessant als u op latere leeftijd een eigen huis wilt kopen.

Marktwaarde
Een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk voor een leenbedrag tot een bepaald percentage (meestal gemaximeerd op 50%) van de marktwaarde van het huis. Soms wordt een overlijdensrisicoverzekering bij deze hypotheek als voorwaarde gesteld. In combinatie met andere hypotheekvormen kan een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten drukken.