Overslaan en naar de inhoud gaan
Even geduld...

verduurzamen

Verduurzamen

Verduurzamen van uw woning, wij geven niet alleen het advies maar realiseren ook de maatregelen

De prijzen van energie gaan door het dak. Betaalde u in 2021 gemiddeld nog minder dan een euro (incl. bijkomende kosten) voor een kuub gas, inmiddels is dat meer dan verdrievoudigd! Ook de kosten van elektriciteit zijn fors gestegen. De prijs van een kilowattuur is in een jaar ook ongeveer verdrievoudigd.

Verduurzamen van uw woning

Veel huishoudens worden geconfronteerd met een vermenigvuldiging van hun energiekosten, soms wel tot meer dan 6 keer zo veel dan voorheen. Het nemen van energiebesparende maatregelen wordt hierdoor een stuk dringender en veel interessanter. Simpelweg omdat u de investering veel sneller terugverdient.

Weliswaar heeft de overheid inmiddels een aantal compenserende maatregelen getroffen waaronder in 2023 het prijsplafond. Echter is dit in zowel verbruik als prijs voor veel huishoudens slechts een gedeeltelijke compensatie. Tevens is het een tijdelijke maatregel, nl. tot 1 januari 2024, aldus minister Kaag van Financiën.

Daarnaast worden door de energiecrisis de prijsverschillen tussen huizen met een gunstig en een minder gunstig energielabel ook steeds groter. Verduurzaming van uw woning is dus niet alleen goed voor het milieu en de hoogte van uw energierekening. Het is ook goed voor de verkoopwaarde van uw huis.

Al met al genoeg redenen om in deze dure tijden onze dienstverlening aan u uit te breiden en u een compleet Verduurzamingspakket aan te bieden. Als Erkend Hypotheek- en Financieel adviseur zijn wij namelijk tevens Adviseur Duurzaam Wonen. Echter adviseren wij niet alleen, wij realiseren ook daadwerkelijk uw verduurzamingswensen!

 

Meer weten over verduurzamen van uw woning?

Adviesgesprek

Een adviesgesprek bij Laponder Voortman levert snel en helder inzicht in uw mogelijkheden. Wij nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en mogelijke risico's te inventariseren.

Adviesgesprek aanvragen

Het Laponder Voortman Verduurzamingspakket

Verduurzamingscheck

Verduurzamingscheck, deze geeft inzicht in de mogelijkheden, de kosten, de terugverdientijd en de besparing van verduurzaming van uw woning.

Netwerk

Een netwerk van (installatie)bedrijven welke uw daadwerkelijke verduurzamingswensen in kaart brengt en realiseert. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met bedrijven die zonnepanelen plaatsen, spouwmuurisolatie realiseren en warmtepompen installeren. Ook uw oude ramen vervangen door HR++ glas in uw woning of het aanbrengen van een groen dak kunnen wij voor u realiseren.

Subsidie-inzicht

Wij geven u inzicht in de subsidiebedragen waarop u recht heeft en helpen u, indien gewenst, deze subsidie aan te vragen bij de hiervoor bestemde instanties.

Financieringsmogelijkheden

De financieringsmogelijkheden van uw verduurzamingswensen. Wij geven u inzicht in uw financieringsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een energiebespaarlening, een energiebespaarbudget, een duurzaamheidslening via uw gemeente of een uitbreiding van uw hypotheek.

Waardebepaling

Een waardebepaling van uw woning zowel voor als na het realiseren van uw verduurzamingswensen, zodat u de bevestiging ontvangt dat verduurzamen niet alleen goed voor het milieu en uw energierekening is maar ook voor de verkoopwaarde van uw woning.

Korting op uw hypotheekrente

Veel hypotheekverstrekkers geven inmiddels korting op de hypotheekrente als u uw woning heeft verduurzaamd. Wij brengen voor u in kaart of u hierop aanspraak kunt maken, hoe hoog deze korting in uw geval is en wat u ervoor moet doen om deze korting daadwerkelijk te verkrijgen.

Verzekeringscheck

Heeft u uw verduurzamingsmaatregelen uiteindelijk gerealiseerd dan doen wij een verzekeringscheck voor u of u in verband hiermee uw  verzekeringen dient aan te passen.

Wij realiseren ons dat bovenstaand Verduurzamingspakket erg uitgebreid is en dat u wellicht een aantal opties hierin minder interessant vindt. Uiteraard kunt u zelf een keuze maken welke optie u wel of niet wenst in uw woonsituatie.

Start met verduurzamen

Winnaar SEH duurzaamheidsaward 2023

Laponder Voortman is in mei 2023 door de jury van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur, SEH uitgeroepen tot Nederlands beste hypotheekadviseur op het gebied van duurzaamheid!

Video: Duurzaamheid bij Laponder Voortman

Start nu met verduurzamen

Gratis duurzaamheidsprofiel

Wilt u eerst het duurzaamheidsprofiel van uw woning bekijken? Download dan eerst uw duurzaamheidsprofiel via onze servicepagina.

Over Laponder Voortman

Laponder Voortman is een regionaal werkend, onafhankelijk financieel adviesbureau in Enschede met enthousiaste en deskundige medewerkers en experts op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen die u graag van dienst zijn. We werken in de regio Twente, in Hengelo, Oldenzaal, Losser en omstreken.